Skip to content

2009 the quiz

2010/02/14
“2009: THE QUIZ”

1. What decision by President Obama got Russell Wiseman, the mayor of Arlington, Tennessee, so upset that he vented about it on Facebook?
(a) Not to fight for a public option in the health-care-reform bill.

(b) To wave a light sabre around like a “Star Wars” geek.

(c) Not to let the White House social secretary, Desiree Rogers, testify about the couple who crashed the state dinner.

(d) Not to join the hundred and fifty-plus countries that have signed an international treaty banning land mines.

(e) To call on bloggers at press conferences.

(f) Not to prosecute Bush Administration officials for devising torture policies.

(g) To announce his escalation of the war in Afghanistan at exactly the moment that ABC would otherwise have broadcast “A Charlie Brown Christmas.”

2. Three of these statements are true. Which one is false?
(a) At the height of the controversy about Obama’s citizenship, Tom DeLay asked Chris Matthews, “Will you ask the President to show me his gift certificate?”

(b) Before he went to prison to live with a stranger in a forty-five-square-foot room, while he was still under house arrest in his four-thousand-square-foot penthouse Bernard Madoff complained, “I can’t go anywhere! I’m stuck here all day!”

(c) Wolf Blitzer won big on celebrity “Jeopardy!”

(d) Senator Joe Lieberman (I.-Connecticut) explained that one of the main reasons he decided to oppose the Medicare buy-in was that liberals seemed to like it even better than the public option.

Which (crazy)congresswoman?
(a) Representative Virginia Foxx (R.-North Carolina).
(b) Representative Michele Bachmann (R.-Minnesota).
3. Which congresswoman claimed that the notion that Matthew Shepard was killed because he was gay was a “hoax” being used as an excuse to pass hate-crimes legislation?
4. Which congresswoman said, “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on you”?
5. Which congresswoman said, “I find it interesting that it was back in the nineteen-seventies that the swine flu broke out then under another Democrat President, Jimmy Carter. And I’m not blaming this on President Obama; I just think it’s an interesting coincidence”?
6. Which congresswoman said to the chairman of the Republican National Committee, “Michael Steele! You be da man! You be da man!”?
7. Which congresswoman said that Americans had more to fear from the passage of health-care reform “than we do from any terrorist right now in any country”?
8. Which congresswoman warned that America is “running out of rich people”?
Who said what?
(a) Jimmy Carter.

(b) Meghan McCain.

(c) G. Gordon Liddy.

(d) Timothy Geithner.

(e) Carrie Prejean.
9. Who said of the Supreme Court nominee Sonia Sotomayor, “Let’s hope that the key conferences aren’t when she’s menstruating or something”?
10. Who told Rod Blagojevich, “You definitely must feel like you didn’t do anything wrong, I mean, to write a book and whatever, like, that’s how secure you are…”?
11. Who said that Kanye West’s ruining Taylor Swift’s moment at the MTV Video Music Awards was “completely uncalled for” and “his punishment was to appear on the new Jay Leno show”?
12. Who flew coach?
13. Who became famous for opposing gay marriage, then became more famous for having made a masturbation sex tape?
14. Three of these statements are true. Which one is false?
(a) A Fox News map of the Middle East labelled Iraq “Egypt.”

(b) Bill Gates released mosquitoes into the audience at the TED conference and said, “Not only poor people should experience this.”

(c) When Senator David Vitter (R.-Louisiana) tried to intimidate an airline employee into letting him on a flight that he was late for by using the “Do you know who I am?” routine, she replied, “Yes, I do. You’re that senator whose name turned up in the phone books of two madams.”

(d) After watching a tape of his guest Michael Moore singing “The Times They Are A-Changin’,” Larry King asked him if he wrote the song.

Who said what?
(a) Louis Caldera.

(b) Lloyd Blankfein.

(c) Justin Barrett.

(d) Allen Stanford.

(e) Jefferson Sessions.

(f) James Inhofe.
15. Who is the Boston police officer who sent a mass e-mail referring to Henry Louis Gates, Jr., as a “banana-eating jungle monkey,” and then said, ‘I am not a racist.”
16. Who is the bank C.E.O. who said that his company is “doing God’s work”?
17. Who is the financier charged with “massive ongoing fraud” who explained, “I flew around in a private jet, I had a boat, but I always lived very frugally”?
18. Who is the Oklahoma senator who said, “If global warming really exists, explain that to the people of Oklahoma. We had the largest snowstorm in the history of Marches three days ago”?
19. Who is the Alabama senator who suggested that Guantánamo was really a nice place, because of the “tropical breezes”?
20. Who is the White House official who approved the buzzing of lower Manhattan by two F-16 fighter jets?
21. Who is Conrad Murray?
(a) The health-care-reform protester who brandished a copy of what he called “the U.S.S. Constitution.”

(b) The doctor who administered Michael Jackson’s last propofol shot.

(c) The Baltimore mayor who was convicted of taking gift cards intended for poor children and using them to buy, among other electronics, an Xbox.

(d) The Texas legislator who suggested that voters of Asian descent should adopt names that are “easier for Americans to deal with.”

(e) The Missouri legislator who suggested that a food program for low-income children was expendable, because “hunger can be a positive motivator.”

22. Whose lawyer said, “The transition from being free to being incarcerated is very difficult for him”?
(a) Bernard Kerik’s.

(b) The Craigslist Killer’s.

(c) Roman Polanski’s.

(d) Phil Spector’s.

Who said what?
(a) Rush Limbaugh.

(b) Glenn Beck.

(c) Pastor Steven Anderson.

(d) Arianna Huffington.

(e) Paul Krugman.

(f) Joan Rivers.
23. Who said about President Obama, “I hope he fails”?
24. Who said, “This President I think has exposed himself as a guy over and over and over again who has a deep-seated hatred for white people…. This guy is, I believe, a racist”?
25. Who said about President Obama, “I think he should have pinned the ears back years ago. They really annoy me”?
26. Who said, “I hate Barack Obama…. God wants me to hate Barack Obama…. God hates Barack Obama”?
27. Who said, “Obama, by pursuing a uniformly pro-banker policy without even a gesture to popular anger over the bailouts, has ceded populist energy to the right and demoralized the movement that brought him to power”?
28. Who asked, “How did the candidate who told a stadium of supporters in Denver that ‘the greatest risk we can take is to try the same old politics with the same old players and expect a different result’ become the President who has surrounded himself with the same old players trying the same old politics, expecting a different result?”?
29. According to a Marist poll, what word or phrase was ranked the most annoying this year?
(a) “Death panel.”

(b) “Unfriend.”

(c) “Birther.”

(d) “Tweeted.”

(e) “Octomom.”

(f) “Teabagging.”

(g) “Whatever.”

(h) “Beer summit.”

(i) “Balloon boy.”

(j) “Going rogue.”
answers: 1. G;2. C;3. A;4. A;5. B;6. B;7. A;8. B;9. C;10. B;11. A;12. D;13. E;14. C;15. C;16. B;17. D;18. F;19. E;20. A;21. B;22. B;23. A;24. B;25. F;26. C;27. E;28. D;29. G

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: